Skocz do zawartości
Posiadasz swój serwer i chciałbyś dołączyć? Skontaktuj się z administratorem!

Błędy występujące na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

66.png

W związku ze startem dzisiaj o godzinie 18:00 nowej odsłony serwera 4FUN możliwe, że będą występować mniejsze bądź większe błędy/bugi.

Staraliśmy się w miarę możliwości przetestować większość i ewentualne błędy poprawiać natychmiast, ale z doświadczenia wiemy, że zawsze ma prawo wyjść coś nowego.

Jesteśmy tylko ludźmi, więc prosimy o wyrozumiałość i cierpliwość, a jednocześnie o pomoc.

Jeżeli zauważycie na serwerze jakiekolwiek błędy, problemy bądź rzeczy wymagające poprawy prosimy o je zgłoszenie.

Zgłaszać możecie wszystko w tym temacie bądź na serwerze przy pomocy komendy /bug.

Wszystkie poprawki będziemy nanosić na bieżąco.

Nazwa błędu:
Opis błędu:
Dowody (screen/demko):

Prosimy o dokładne opisywanie błędów!

Z góry dziękujemy za pomoc!

Z pozdrowieniami 

Administracja CS-LUZownia.pl

1. Nazwa błędu: Wieszający się HUD? amunicji

Opis błędu: Nie wiem czy dobrze to nazwałem ale przy szybkiej zmianie broni na E pokazuje nam błędnie amunicję bądź wcale

Dowody (screen/demko):-

2. Nazwa błędu: Wieszający się celownik AWP

Opis błędu: Przy AWP często podczas użycia E zostaje nam celownik jak w innych broniach bądź ten z lunety

3. Nazwa błędu: Brak komendy /me

Opis błędu: jak w nazwie

4. Nazwa błędu: Po śmierci nie wyświetla komu zadaliśmy obrażenia i kto zadał je nam + brak komendy /me

5. Nazwa błędu: Brak wiedzy o następnej mapie oraz brak pokazywania procentowego wybieranych map

Opis błędu: Gdy gracze wybiorą mapę nie pokazuje nam jaką mapę będziemy grać oraz przy wyborze mapy nie pokazuje ilu graczy procentowo wybrało daną mapę

6. Nazwa błędu: Brak wiadomości kto zajął które miejsce na mapie

Dowody (screen/demko):

Z braku czasu niestety nie mam wstawionych dowodów, gdy znajdę coś jeszcze będę dodawać :D

Edytowane przez JECHANE
 Paweł.,
  1. Zapisane, pracujemy nad tym,
  2. Również nad tym pracujemy,
  3. Komenda zostanie dodana w ciągu 48 godzin,
  4. Również zostanie to dodane w ciągu 48 godzin,
  5. % będą się pokazywać podczas vote, informację na czacie — jest to druga kwestia, myślimy, jak rozwiązać problem z wyświetlaniem wiadomości dla wszystkich (0), problem również postaramy się rozwiązać jak najszybciej,
  6. Poprawione.

Siemka,

Z tego co zauważyłem:

Nazwa błędu: Vote mapy 

Opis błędu: Vote mapy trwa teraz 2-3 secundy i sie konczy

Dowody (screen/demko): -

Nazwa błędu: Kolejność map w głosowaniu 

Opis błędu: Na vote lista map nie jest po kolei tylko (7,2,4,5 itp)

Dowody (screen/demko): - 

Nazwa błędu: Oglądanie drużyn 

Opis błędu: Brak możliowości podglądania obu drużyn - nie wiem czy tak ma być

Dowody (screen/demko):

Nazwa błędu: Błędne odwołanie 

Opis błędu: Błąd może nie związany z serwerem ale podczas odwoływani się trzeba podać serwer. Trochę mija się to z celem jak jest 1. Chyba że bedzie wiecej :) 

Dowody (screen/demko):

DIESEL,

Następnym razem zastosuj się do wzoru przedstawionego w temacie. 

4. Jest to rozwiązanie na przyszłość.

Paweł.,

Vote trwa normalnie (8 sekund). 

1. Nazwa błędu: Wybór mapy

Opis błędu: Podczas nominacji mapy, gracz może nominować po raz kolejny tą samą mapę, pomimo iż była grana przed chwilą. 

2. Nazwa błędu: Nominacja mapy

Opis błędu: Po wpisaniu nazwy mapy do nominacji, brak spacji tj. nominujede_dust 

Paweł.,

Poprawione

• Moderator

Nazwa błędu: Info po śmierci. 

Opis błędu: Z tego co zdążyliśmy zauważyć to brakuje na serwerze infa po śmierci.

Dowody (screen/demko): ---

Paweł.,

Poprawione

Nazwa błędu:mapy 

Opis błędu: często się powtarzają w votach te same mapy które były grane mapę 2 wstecz.

II czasem ma więcej głosów np:dust2 aaa zmienia mapę na inną 

Nazwa błędu: mapa de piranesi

Opis błędu : piranesi mapa została usunięta aa bardzo często grana :=

Paweł.,

Mapa aktualnie jest jednym z problemów (crashuje). Nie mam zbytnio czasu, aby ją poprawiać.

Nazwa błędu: resp

Opis błędu:

Ochrona 4sek na starcie rundy nie działa 

Nazwa błędu: gracz rundy

opis błędu ; jak ktos zabije np; 1 gracza aa czasem nawet 0 to zostaje mvp rundy chociaz ktos inny zabij np:5

Edytowane przez Krypton
 Paweł.,

Proszę powiedz, czy problem dalej występuje. Najlepiej edytując wpis i oznaczając mnie (@  Paweł. )

Nazwa błędu: Nominowanie map i amx_mute. 

Opis błędu: Nominowanie map można co mapę tą samą nominować.

Amx_mute nie działa, nie można uciszać gracza. 

iku. ツ, (edytowane)

Następnym razem zastosuj się do wymaganego wzoru. 

Edytowane przez iku. ツ

Cześć z takim pytaniem.
Nazwa błędu: Czy z mapą alexa wszystko jest ok?
Opis błędu: Po resecie można za pomocą noża z mala grawitacja wejść w wiele różnych miejsc na które wcześniej nie było dostępu. Widzę już pierwsze bany za txt ale osobiście myślę że są one co najmniej wątpliwe. Przecież nie każdy musi/może pamiętać gdzie wcześniej nie można było się dostać a  teraz można wejść bez problemu. 

Edytowane przez R-S-T
 Paweł.,

Aktualnie trzeba na nowo stworzyć configi do każdej mapy (Map jest bardzo dużo) i dlatego "problem" występuje.

Nazwa błędu: Problem z rtv

Opis błędu: Pojawił się mały problem z opcją "rtv", po uzyskaniu wymaganej liczby głosów, serwer zmienia losowo bez wcześniejszego głosowania na mapy.

Dowody (screen/demko):

Paweł.,

Problem powinien jakiś czas temu zostać rozwiązany. Jeżeli dalej występuje proszę oznacz mnie / zgłoś post.

Nazwa błędu: zawiecha serwera przy zmianie mapy

Opis błędu: dziś od rana przy zmianie mapy, serwer się zawiesza na parę minut, po tych ok 3minutach serwer wraca już z nową mapką.

Dowody (screen/demko):

KoRrNiK, (edytowane)

Naprawione.

Edytowane przez Paweł.

• Moderator

Nazwa błędu: Admin Voice

Opis błędu: Admin Voice całkowicie przestał dziś działać. 

KoRrNiK, (edytowane)

Naprawione.

Edytowane przez Paweł.

Nazwa błędu: Ochrona na respie

Opis Błedu: na respie nie dziala ochrona 4sek ;d

Paweł.,

Poprawione

Nazwa błędu: mute
Opis błędu: gdy chcemy kogos zmutowac jest napis ze gracz wyszedl z serwera 
Dowody (screen/demko):

Paweł.,

System mutowanie nie jest skończony. Aktualnie możecie korzystać z mutowaniem graczy przez system wbudowany w CS'a (ESC -> Player List)

Nazwa błędu 1:ASYSTY 

Opis błędu:Ktos jesli wchodzi w ciagu dnia 1 raz na serwer wejdzie do druzyny i jest zabity nic nie gral dostaje z dupy asysty bez jakiego kolwiek grania

Nazwa błędu 2:blad jest z tymi punktami w "top10" nie wiem jak one sie licza ale mi naprzyklad ida bardzo wolno nie wiem ile bym musial grac aby dogonic top1 a gram dosyc dlugo jednemu przybywa 100 drugiemu 500 a dzis wchodzac na serwer mialem punktow 26 tys scream byl podemna majac 25 tys cos wchodzac godzine pozniej ma 29tys punktow wiec na czym to polega bo zabardzo nie rozumiem.

Paweł.,

Asysty powinny działać prawidłowo, jeżeli dalej problem występuje zgłoś / edytuj post oznaczając mnie bądź Kornika. Co do punktów, zależy to od między innymi jak często wygrywasz rundy, zostajesz MVP etc. Wszystko tutaj działa prawidłowo.

Nazwa błędu: Brak Freeze'a

Opis błędu: Brak Freeze'a zarówno po rozgrzewce co często wprowadza w błąd graczy i niektórzy dalej lecą jak na rozgrzewce jak i po rozpoczęciu każdej z rund :D

Dowody (screen/demko):

• UBTeam CS 1.6

Nazwa błędu: Opis vip`a
Opis błędu: Opis vipa nie jest widoczny na NS, nie da się przesuwać tego, rozdziałka fullhd
Dowody (screen/demko):  

Spoiler

image.png.6cfdf99759012e49323c131e4f93584f.png

Nazwa błędu: Błąd w hudzie
Opis błędu: Błąd dotyczy wyświetlanych obliczeń co jakiś czas za które ktoś zgarnia monety, na steam wyświetla się normalnie całość, a na NS wyświetla się zamiast działania %s
Dowody (screen/demko): Screen tylko ze steam, aby z grubsza było wiadomo o co dokładnie chodzi

Spoiler

a.thumb.jpg.5be624a3f51b181d70030981c094db7e.jpg

Paweł.,

Jaka rozdzielczość ustawiona, ze motd nie widzisz?

• Opiekun Serwera [4FUN]

Nazwa błędu: brak menu wyboru drużyny

Opis błędu: gdy wchodzimy do gry przy pełnym serwerze po wybieraniu drużyny w której jest full, zostajemy bez menu wyboru, dojść do któregoś teamu możemy wybierając ( u mnie "M" - wybór drużyny)

Dowody (screen/demko):

Paweł.,

Jeżeli chodzi Ci o menu zamiast standardowego wyboru drużyn (motd), to tylko admini mają taki wygląd, z racji narzędzi, które dla Was zrobiliśmy. 

• 1 miesiąc temu...

Nazwa błędu: Błąd /misje

Opis błędu: No jak wchodzę w /misję i wybieram jakąś misję to nie pokazuje mi postępów tej misji. (np. zabij 10 z ak) 

Dowody (screen/demko): ... 

• DIESEL przestał(a) promować temat