Skocz do zawartości

odwołanie - N[e]wb[i]

N[e]wb[i]

Rekomendowane odpowiedzi

Nick: N[e]wb

Serwer:4fun

Steam ID / SID: STEAM_0:1:185631060

Powód bana: 

Link do bana: https://ab.cs-luzownia.pl/ban_list.php?bid=815

Uzasadnienie:  tak

• Moderator

Witam.

Zapraszam do pobierania demek w celu zapoznania.

https://megawrzuta.pl/5h9tpf46

1.INFO OD BOGA,Triggerbot + ESP/WH

2.CELOWANIE W JEDNO MIEJSCE I PRZESKOK CELOWNIKA IDEALNIE NA GŁOWĘ INNEGO GRACZA  - PERFIDNY AIM

3.CELOWANIE EWIDENTNIE DALEKO OD GRACZA,Triggerbot

4.DOKŁADNIE TO SAMO CO W TRZECIM  DEMKU,Triggerbot

5.PRZESKOK NA GŁOWĘ PRZECIWNIKA – AIM

Większość tych akcji wygląda niemal identycznie – oddawane są strzały wyraźnie obok modelu postaci, a mimo to kończą się one zabójstwami. Dodatkowo wielokrotnie widać nienaturalne, przypadkowe „przeskoki” celownika prosto na głowy przeciwników, mimo że gracz celuje w zupełnie inne miejsce. Tłumaczenie tego problemami z hitboxami również nie ma większego sensu, ponieważ porównywane były demka innych graczy, głównie korzystających z AWP, i u nich podobne sytuacje w ogóle nie występowały. Tego typu anomalie pojawiają się wyłącznie w przypadku Newbiego.

W obecnej formie wygląda to jak ewidentne używanie wspomagaczy, a nie „dziwne szczęście” czy błędy gry. 

Dobry.

W odniesieniu do bana jakiego dostałem i oskarżeń ze strony admina Evolution:

1. Szkoda, że perfidnie wyciąłeś z kontekstu fragment gdzie akurat skanuje, a nie dałeś akcji od jej samego początku, szukałem, ale nie mogłem znaleźć demka na hltv z tego dusta2, jak mi podasz dzień i godzine to ci to rozrysuje dlaczego tam skanowałem (TAK,TAM DA SIĘ SKANOWAĆ, a jak wiemy jest to bardzo kontrująca pozycja jeżeli chcesz wejść na B od strony środka. Dla ciebie to jest wh/esp, triggerbot(XD?) i info od boga, dla mnie to jest reakcja na akcje jaką zastosował gracz Elliano, którego przeskanowałem, coś mi świta, że mogłem być wcześniej wcelowany z ct na brame b i widziałem jak przechodził do lewej strony ;) Jak mogę zabić gracza skanem to go zabijam skanem, po co ryzykować wyjście i nadzianie się na Eliano, który właśnie stał po lewej stronie jak już wcześniej wspomniałem i pozostał z tego co pamiętam jeszcze drugi gracz, który najpewnie stał gdzieś na podeście/ w bsie. Jak macie ludziska trochę godzin w cs 1.6 i schowa się wam gość za skrzynką, a wy wiecie, że możecie ten element mapy(teksturę) przeskanować, to SKANUJECIE CZY CZEKACIE aż na was wychyli? Odpowiedźcie sobie sami. :)

2. Sytuacja na mapie westwood gdzie gracz dostał skana w głowę, GDZIE TOTALNIE WCZESNIEJ GO NIE WIDZIAŁEM, NIE SŁYSZAŁEM, NAWET TAM BĄKA NIE PUŚCIŁ, to skąd ta głowa? A no mili państwo, dobrze, że nasz kochany Evolution dał slow-motion, możecie zauważyć między 15 a 16 sekundą na tym demku, że na teksturze okienka są oddawane strzały co powoduje czarne kropki, bo wiadomo w cs 1.6 jak strzelasz to ślad zostaje na teksturze w postaci ciemniej kropki. Tych kropek tam jest kilka co mogłoby sugerować, że te strzały skądś były/są oddawane,  strzały były oddawane przez terroryste, który zbiegł z hotelu z dachu i wskoczył na generala i z tego generala tam strzelał. Dlaczego strzelał? No pewnie nie do kaczek, tylko do antyterrorysty który stał właśnie w tym okienku. No to oddałem strzał SKANUJĄCO PENETRUJĄCY, który trafił, i pewnie nie uwierzycie, ale trafił w GŁOWĘ, O NIE, AIM!

Teraz kolejny zarzut - aim, gdybym miał aima, to bym wszystko trafiał w głowę :), skany też wszystkie leciałyby w głowe, a nie w inne częśći ciała, a mój hs/kill raczej wypada tak o sobie, na pewno są lepsi w tym aspekcie ode mnie. Czy mają aima? No nie.
Czy zeskanowanie kogoś przez ścianę w głowę to AIM? Ależ oczywiście, że NIE.
Czy mam aima? Ależ oczywiście, że NIE.
Czy Evolution ma aima? Ależ oczywiście, że NIE.

Aim to nie jest coś czego gołym okiem od razu nie widać, tylko coś co widać czarno na białym, na yt pełno jest highlightow to sobie możecie porównać, jak wygląda posiadanie aima, a jak wygląda skill/fart.

3/4/5. TRIGGERBOT TRIGGERBOT TRIGGERBOT oj jaka gra z tobą jest piękna - nigdy tak nie powiedziałem, dlaczego? Bo nie mam triggerbota.
Ogolnie to poczytałem, jako tako o samego w sobie triggerbota do cs 1.6 jako oddzielnego wspomagacza jest ciężko, zwykle jest on już w parze z leis'em albo po prostu wraz z innymi czitami.
W dodatku z innych broni, którymi gram często tj. ak/m4/dgl też wchodziłyby magiczne strzały

Jak działą triggerbot to też możecie sobie przecież zobaczyć na yt.
Ale tak w skrócie, TRIGGERBOT polega na tym, że w momencie kiedy dajmy na to grasz awp i najedziesz celownikiem na wroga, to automatycznie pada strzał, reakcja jest natychmiastowa, trzeba byłoby mieć nadludzki refleks, żeby takie strzały trafiać.
Co z  tego wynika? To, że nie mam triggerbota. Ale jak to? To czemu te strzały dosięgają celu? Już śpieszę z odpowiedzią.
W grach FPS tj. nasz kochany cs 1.6 występuję coś takiego jak TICKRATE.
Co to jest TICKRATE? (Posiłkowałem się AI, żeby to jakoś ładnie było wytłumaczone)
Tickrate to ile razy na sekundę serwer aktualizuje stan gry.

Czyli:

-pozycje graczy

-strzały

-trafienia

-ruch

Serwer robi takie „odświeżenia” w równych odstępach czasu.

Przykłady:

100 tick → 100 aktualizacji na sekundę

50 tick → 50 razy na sekundę

20 tick → tylko 20

Im więcej ticków → tym częściej serwer sprawdza, co się dzieje.
Dlaczego przez tickrate ktoś wygląda jak cheater?

Kilka sytuacji:

1. „On mnie zabił zanim go zobaczyłem!”

-Na jego ekranie mógł Cię widzieć ułamek sekundy wcześniej.

2. Strzał wygląda na natychmiastowy

-W rzeczywistości reakcja była normalna, ale przez synchronizację i opóźnienia wygląda jak 0 ms.

3. Spectator / HLTV

-Oglądanie kogoś często nie pokazuje dokładnie tego, co widział gracz.
-Celownik może wyglądać, jakby teleportował się na głowę.

Niski tickrate = więcej dziwnych akcji

Na słabych serwerach:

-giniesz po schowaniu się za ścianą,

-przeciwnik zabija „za szybko”,

-trafienia są losowe.

I wtedy najłatwiej krzyknąć: AIM! 😉

Tutaj proszę macie zdjęcia poglądowe tak, żebym wam to lepiej zobrazować na czym polega TICKRATE:  I JESZCZE NA DOLE JEST  ZDJĘCIE!image.png.8e8f180f48160dda0888ef713dff81f9.png image.png.92a059bd2c69c40a0f77bab38d954978.png

Uproszczając to TICKRATE, im jest niższe tym zostawia większego, nazwijmy to. "Ducha postaci" za sobą, nie trzeba wtedy idealnie trafić w model postaci, który widzimy gołym okiem, wystarczy trafić w tego "ducha postaci".

Oczywiście, od razu rozwieje wątpliwości, "duch postaci" pojawia się jak postać wykonuje ruch. W normalnych przypadkach, gdzie serwer byłby "normalny" czyli nie miał kosy, dzięki której szybciej biegamy, oraz podwójnego skoku, który także sprawia, że nasza postać przemieszcza się szybciej, a jak już połączymy oba te warianty, to na podwójnym skoku mając szybką kosę skaczemy jeszcze szybciej, wszyscy dobrze to wiemy i czujemy jak gramy, co sprawia, że "duch postaci" ciągnie się za nami bardziej, niż gdyby tych bajerów na 4funie nie było. To wszystko sprawia, że serwer naprawdę musi się napocić, żeby to wszystko przeliczyć, stąd właśnie takie sytuacje.

Na serwerze stwierdzam, że zapewne jest tickrate ustawione na 64, a może i nawet mniej, nie mam jak tego sprawdzić, nie wiem nawet jak to sprawdzić.
Do tego dochodzą inne zmienne jak ping, fpsy, komendy typu ex_interp które najpewniej serwer wymusza sam oraz cl_updaterate

No, ale zadacie pytanie, czemu do mnie ZNOWU się o to czepiają.

Prawda jest taka, że każdy kto łapie za awp na tym serwerze, a ma jakiegoś tam skilla typu Cpr, Gaweł, Gustlik, who.ru, wcześniej Fendi, Kabi, a nawet admini (TAK ONI TEŻ) Jechane, Scream, też maja takie sytuacje, w mniejszym lub większym stopniu, ja to widzę, mógłbym być przykrym małym człowiekiem i wziąć nagrać parę takich demek i pokazać, że tak jest. (Jak będzie konieczność to tak zrobię).

Zatem czemu ja? Bo najwięcej gram awpą, najczęściej z niej korzystam. Tutaj małe porównanie, jak nigdy nie prowadziliście samochodu, to nie umiecie nim jeździć, dlatego zapisujecie się do szkoły-jazdy, tam się uczycie jeździć na tyle, żeby zdać prawko, a potem i tak szlifujecie swoje umiejętności na co dzień, im więcej jeździcie tym większa szansa, że będą większe, tylko istnieje ryzyko, że im więcej będziecie jeździć, tym większa szansa, że może wam się przydarzyć losowa sytuacja na drodze tj. np. wypadek. Podobnie jest w grach im więcej grasz tym stajesz się lepszy. Ja  grając dużo awp stałem się lepszy, mimo, że mi ta bron na początku przygody z cs 1.6 nie siedziała, ale strzelać strzelać i jeszcze raz strzelać i ten skill będzie rósł. Wiadomo każdy ma swój indywidualny sufit, którego nie jest w stanie przeskoczyć.

Mam w tej grze ponad 4k godzin na steam, w dodatku na Nonsteam kolejne około 2 tysiące, co daje łącznie lekko ponad 6k godzin.
To nie jest tylko 6k godzin grania w grę. To są lata obserwacji, nauka nawyków, tych dobrych jak i tych złych oraz analiza innych graczy.

Przykładowo Paulina stoi cały czas na moście na aztecu :P
Cpr na westwood na początku rundy biegnie z awp na srodek żeby zabic przebiegającego antyteroryste na srodku mapy.
Baila ela skacze na dach nad salonem, także na westwood.
Na eldorado Gaweł szybko wskakuje na dach stodoły.
Jechane, Maniura, Baila ela raszują dachami i wskakują na dach salonu, także na eldorado.
Na nuke PRoxima będą w tt wskakuje na skałki i z pomocą bunny hopa (napędzenie się za pomocą skoku) raszuje dworem i leci za hangar, żeby zejść na dół.
asf na westwood będąc w tt wskakuje przez okienko do hotelu lub tym hotelem raszuje do generala.
Jechane na westwood przebiega srodkiem mapy, wskakuje na skrzynke przy banku i wskakuje na dach nad bsem.

Takich przykładów moglbym podac lekko 2x/3x tyle.

O czym to świadczy? Dla mnie to nie jest tylko gra na zasadzie strzelaj i zabij, ale też myślenie, analiza ruchów przeciwnika i przewidywanie co się może stać. Bo jeżeli nie będziecie myśleć,  to nie przeskoczycie pewnego poziomu.

Przykład: 
Jeżeli jest runda i dajmy na to jest westwood i jesteś antyterrostą, zostałeś zabity przez terrorystę, który stał w okienku w salonie, to w następnej rundzie nie bierzecie pod uwagę faktu, że znowu będzie tam terrorysta? No na pewno bierzecie to pod uwagę, i teraz jak jesteście tam wcelowani zanim on wychyli CZY TO OZNACZA, ŻE MACIE WH? NO NIE.
Dlaczego? Bo się właśnie czegoś nauczyliście, że stamtąd może was zabić wróg. Zginiecie następne 10x z tej pozycji, to jeszcze bardziej ją bierzecie pod uwagę w przyszłości.
To tak jak z niemowlakiem, też się uczy od zera. Przecież nie z każdego dziecka wyrośnie Profesor Doktor Habilitowany, trafią się też, debile, przestępcy, influenserzy, posłowie itd. itp.

Jedziemy dalej, tutaj link do, jak nazwa wskazuje, gry prosów: (oczywiście się nie porównuje, może jakby to było 5/6 lat temu to śmiałbym)
https://www.youtube.com/watch?v=LHIxedeqNAo

1.Akcja nr 1, gość tutaj na serwie z buta by perma dostał za WH i "INFO OD BOGA"
2. 46 sekunda, zwolnijcie sobie prędkość odtwarzania do 0.25, strzał poza modelem, TAK WIEM, NIE TAK DUŻY, jak to ma miejsce na demkach, które nagrał Evolution, dlaczego?
Serwery na których prosi grali były ustawione na 128 tickrate, dodatkowo jeżeli był to LAN, to nie było pingu no i oczywiście jest to "goły" serwer, bez szybszego biegania, skakania podwójnego itd. (opisywałem wyżej)
3. 1:06 tutaj podobnie, terrorysta akurat podskoczył, strzał poza modelem, reszta opisana wyżej.
4. 1:59 :)
5.2:12
6. 2:38 AIM AIM AIM!!!! TRIGGER!!! 
7. 2:42
8. 2;49
9. 2;55 tutaj akurat strzał na tak jakby to najprościej powiedzieć, trzymanym strzale na lpm i w momencie puszczenia strzał właśnie tak wygląda, że jest oddawany bez zoomu, a kropka czyli ślad po strzale jest totalnie daleko poza modelem.
10.3:00
11. 4:39 Tutaj akcja z udziałem Neo, nikomu chyba nie trzeba przedstawiać, Polak, najlepszy według wielu gracz w cs 1.6, i co? Strzał poza modelem :)
12.  5;18 strzał poza modelem, następny także i kilka sekund później także.

Czyli prosi normalnie używali sobie triggerbota na turniejach? :)
No nie, ich jak i nas obowiązuje ta sama mechanika gry, gry która ma ponad 20 lat, nie zmienimy tego, taki już urok tej gry.

Oczywiście zachęcam do przejrzenia całego filmiku, a także jak macie czas innych z akcji gry prosów, to może wam się trochę oczy wraz z głową otworzą, że można tak strzelać.

Dodatkowo mam mały epizod w cs2. Gra totalnie inna, niepozbawiona swoich wad, ale to nie o tym.
W cs2 można sobie dodać do warsztatu różne mapki gdzie ćwiczycie swojego skilla, jedną z takich mapek jest ta:

Te "przeskoki" Evolution to nie jest aim, tylko pamięć mięśniowa, która każdy może potrenować, mimo, że dwie inne gry, to zasada jest taka sama, ruch myszką i kliknięcie.
Ogólnie to weźcie sobie na yt wpiszcie highligty z cs'ów, czy to 1.6, czy GO, czy 2 bo można odnieść wrażenie, że prawdziwie skrajnych akcji nie widzieliście. Ja również dopóki nie obejrzałem IEM Katowice bodajże w 2015 lub 2016 roku i jak zobaczyłem, że gość zabił drugiego gościa z awp gdy ten był w locie, to było dla mnie wcześniej nie do pomyślenia, że tak można.

Prośba do administracji serwerowni o OBIEKTYWNE rozpatrzenie mojego odwołania, subiektywnie wiem, że mnie nie lubicie i prawdziwym powodem bana powinno być "nie chcemy cię w naszym składzie..."

Jeżeli ktoś z czytających czegoś nie rozumie, to przeczytajcie drugi raz.

"Dobry gracz wie więcej niż widzi".

Więcej chciałem napisać, ale nie mam dziś weny.

image.png 

Jeżeli coś jest niejasne służę pomocą.

@EDIT to nie był gracz Elpindol tylko Eliano na dust2, pomyłka.

Edytowane przez N[e]wb[i]

• Junior Admin
Zostałeś zbanowany!

Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a administracja rozpatrzy go ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.